Hvis din hjemmeside ikke allerede anvender SSL (den grønne hængelås) så kan det næsten ikke gå hurtigt nok for dig, at få det slået til.
Du har garanteret læst eller hørt, at den grønne hængelås på en webshop, betyder at du kan handle sikkert. Det betyder nemlig, at din forbindelse er krypteret og der ikke er andre som kan kigge med.
Derfor har webshops med den grønne hængelås (SSL/HTTPS) naturligt også højere konverteringsrater end dem uden. Forbrugerne er blevet mere bevidste og kigger efter det som noget af det første.
Godt for din SEO
Og som om det ikke er nok med højere konverteringsrater, så rangerer hjemmesider med SSL også højere i Google end dem uden. Google har nemlig sat kampen ind for et mere sikkert Internet, hvor dem der gør indsatsen for krypterede forbindelser, bliver belønnet.
Googles næste skridt i kampen for SSL
Den 8. september 2016 annoncerede Google officielt på deres Online Security Blog at de fra januar 2017, sammen med udgivelsen af Google Chrome Browser version 56, vil gøre noget helt nyt.
Og det kommer til at koste dig kunder, hvis du ikke handler på det.
Google vil fra januar 2017 vise hjemmesider uden SSL som værende “usikre” i browser adressen. Ja du læste rigtigt, de vil blive listet som “usikre”.
Men hvorfor er det så vigtigt..?
Det er virkelig væsentligt fordi at der rent psykologisk er meget stor forskel på om der intet står eller om der står usikker.
Forestil dig at alle supermarkeder som ikke havde en tyverisikring, havde et STORT skilt på døren hvor der stod “Denne butik er usikker at handle i”. Det kan da afskrække kunder hvis noget kan det!
Derfor er jeg overbevist om, at de webshops som ikke anvender SSL, fra janaur 2017 af, vil begynde at mærke det på omsætningen.
Sådan kommer du i gang med SSL
Så hvis du har en webshop uden SSL, så er det bare om at komme i gang – og heldigvis er det ikke så svært, eller dyrt.
Prisen for et SSL certifikat varierer fra hosting udbyder til hosting udbyder, anvender du f.eks. SiteGround som hosting udbyder tilbyder de helt gratis SSL certifikat via Let’s Encrypt.
Der er dog rigtig mange hosting udbydere som også har samlet faklen op og tilbyder dig, at anvende Let’s Encrypt Certifikater helt kvit og frit. Det betyder at du nærmest ikke har en årsag, til at lade være.
Selve opsætningen tager heller ikke voldsomt lang tid, da Let’s Encrypt har lavet et genialt system som automatiserer store dele af processen – og dermed gør det nemmere at slå SSL til.
Når først SSL certifikatet er opsat, er alt hvad der skal ske, at opsætte din webshop til, at anvende de nye HTTPS adresser, så den grønne hængelås vises.