Hvad er SSL og har du brug for det?

Læsetid: 5 minutter

Har din WordPress hjemmeside brug for et SSL certifikat? Svaret er næsten altid ja, men lad os dykke lidt dybere i hvad det rent faktisk er – og gør godt for

SSL står for Secure Socket Layer men navnet i sig selv er relativt uinteressant da det er implikationerne af hvad det betyder for dig, som er virkelig interessant. Før vi dog kommer rigtig i gang, skal vi lige have styr på én ting.

Forskellen mellem SSL og HTTPS

SSL og HTTPS går hånd-i-hånd, men de er forskellige størrelser. Når der tales om SSL, tales der om et SSL certifikat, det betyder at certifikatet beviser (hvis det er gyldigt) at det er udstedet af en godkendt leverandør og dermed sikrer at linjen er krypteret med HTTPS.

Det er den lille grønne hængelås du også ser her på sitet, hvis du kigger på på browserens adressebar.

Hvorfor er det vigtigt

Det er vigtigt, for så er du sikker på dine informationer kun kan læses af dig og modtageren. Det betyder at når du skriver via en formular, eller indtaster din e-mail når du skriver dig op til nyhedsbrevet, så er det kun dig der kan læse hvad der indtastes. Der er altså ingen som lytter med.

I mange sammenhæng er der ikke et krav om, at du skal anvende et SSL certifikat og HTTPS kryptering. Faktisk er dette kun et krav hvis du modtager betalinger via Internettet eller du opsamler personfølsomme oplysninger (som f.eks. CPR numre).

Har du en webshop er det et must

Hvis du har en webshop og du på nogen måder modtager betalinger, er et SSL certifikat næsten et krav. Forbrugerne på Nettet er langt bedre informeret omkring sikkerhed i dag og det betyder, at noget af det første de kigger efter ifbm. at opgive betalingsoplysninger, er den grønne hængelås.

Hvis den ikke er der, så er de langt mere tilbøjelige til at handle andetsteds af frygt for, at nogen kunne opsnappe informationer om dem.

Det betyder at det giver forbrugerne sikkerhed, tryghed og tillid – og det giver resultater på bundlinjen.

Google elsker også SSL Certifikater

Allerede tilbage i 2014 meldte Google ud, at sikkerhed er en top prioritet for dem. Derfor bruger de SSL certifikater som et Ranking Signal når de placerer hjemmesider ifht. søgeord.

Tænk på dine besøgende – og dig selv

Selv hvis du ikke har en webshop, så vil jeg mene at du bør have et SSL certifikat. Hver gang du logger ind, sendes der data frem og tilbage mellem din computer og hjemmesiden.

Her er der en mulighed for, at opsnappe dataen – her i blandt dit brugernavn og kodeord. Og selv hvis du anvender forskellige kodeord til alle steder du logger ind, så fortæller alle statistikker, at det gør dine besøgende ikke.

Et SSL certifikat er med til at øge sikkerheden for, at du ikke inddirekte og uanende, er medvirkende til at dine brugeres oplysninger lækkes.

Hvad koster et SSL Certifikat

Prisen for et SSL certifikat varierer fra hosting udbyder til hosting udbyder, anvender du f.eks. SiteGround som hosting udbyder tilbyder de helt gratis SSL certifikat via Let’s Encrypt.

Der er dog rigtig mange hosting udbydere som også har samlet faklen op og tilbyder dig, at anvende Let’s Encrypt Certifikater helt kvit og frit. Det betyder at du nærmest ikke har en årsag, til at lade være.

Vigtige ting at huske på når du opsætter SSL på din webshop

At opsætte et SSL certifikat er ikke det sværreste i verden, men det kræver at du ved lidt om teknik med mindre at din hosting udbyder tilbyder, at installere det for dig.

Når først SSL Certifikatet er installeret og opsat, skal adresserne for din WordPress installation ændres fra HTTP til HTTPS . Igen er dette ikke en svær operation hvis du ved hvad du laver, det er en jeg efterhånden har lavet mange gange.

Mit råd er derfor, hvis du er overbevist om, at SSL er noget for dig bør du tage kontakt til din webmand og få en snak om, at få sat det op.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!