Ejer du en webshop, eller er med til at drive en webshop, så er du formentlig stødt på den forholdsvist store arbejdsbyrde der kan være forbundet med at skulle opdatere varelageret.
Det kan være en ret tidskrævende opgave forbundet med at skulle opdatere varelageret, det kan f.eks. være når
- Der kommer helt nye varer, som ikke tidligere har været på lager
- Der er opdateringer til eksisterende produkter
- Du skal have tilføjet store mængder produkter til lageret
Det tager tid at tilføje produkter til et varelager, et product kan nemt tage mellem 2 og 5 minutter at tilføje.
Det betyder muligvis ikke så meget når vi taler 20-50 produkter da det kan klares på 1-3 timers arbejde alt efter hvor komplicerede produkter der er tale om.
Er det produkter med mange variation og en avanceret prisstruktur, så taler vi måske om 5-10 minutter per produkt.
Forestil dig at vi taler om 5.000 produkter eller mere
Lad os se på regnestykket for det.
Vi tager gennemsnitstiden som er
(2 + 5) minutter pr. produkter / 2 = 3,5 minutter i gennemsnit
3.5 minutter pr. produkt x 5.000 produkter = 17.500 minutter
17.500 minutter / 60 = 291,67 timer
291.67 timer / 24 = 12.15 dage
Da medarbejderne eller du formentlig ikke kan tåle 12.15 dage non-stop uden pauser og søvn, antager vi at der er tale om en gennemsnits arbejdsdag på 7,5 timer skal vi gange de 12.15 dage med
24 timer / 7,5 timer pr. dag = 3,2
3,2 x 12,15 = 38,88 dage
Der er altså tale om, at hvis det tager dig 3,5 minutter at lægge et produkt ind i varelageret, skal du arbejde non-stop 7,5 timer om dagen, i 38,88 dage for at lægge 5.000 produkter ind.
Jeg tvivler på det er den slags tid du har at bruge på det, da din forretning formentlig ikke kan stå stille i mellemtiden.
Skal du sætte medarbejdere til det, så vil det tage 4 medarbejdere på fuld tid, næsten 10 dage at udføre arbejdet.
“Jeg bruger da bare en studentermedhjælper til det!”
Selv hvis du finder 1-4 studentermedhjælpere eller billig arbejdskraft taler vi nok om en timeløn mellem kr. 80 og kr. 120 pr. time
Lad os lige regne på det..
(80 + 120 / 2) = 100 kr / time (gennemsnit)
291,67 timer til 100 kr/time = 29.167 kr
Det er en ret peberet pris at betale for, at lægge produkter ind – og det er vel og mærke kun hvis det tager præcis 3,5 minutter pr. produkt.
Hvad nu når noget går bliver tastet forkert og skal rettes?
Hvad nu når du også skal indregne oplæring i processen? Det er de færreste som bare kan kaste sig direkte ud i det og gå i gang.
Hvis de kan det, tror jeg det er forkert allokeret arbejdskraft, for så kunne du helt sikkert bruges bedre andetsteds en til tastearbejde.
Ok, ok, du har formentlig fanget at det ikke er særlig smart at gøre det med så stor en mængde produkter manuelt – Men hvad så?
WordPress, WooCommerce og automatisk import af produkter
Heldigvis er der råd at hente. Et af mine favorit værktøjer, som jeg har brugt mange gange og med stor succes er WP All Import.
WP All Import er næsten for godt til, at være sandt da det kan tage et hvilket som helst excel ark, XML, er CSV fil som har struktureret data og konvertere det direkte til WooCommerce Produkter, WordPress sider, indlæg eller dine helt egne Custom Post Types.
Hvad betyder ”Struktureret” data?
Det der menes med det er, at hvis du har et excel ark med f.eks. en kolonne med navne, en med priser, en med størrelser, osv. så kan du fortælle WP All Import hvad der er hvad – og pege det direkte ned i WooCommerce.
Og vupti, så blive produkterne oprettet automatisk. Har du billeder liggende, f.eks. på en ekstern leverandørs hjemmeside, kan den også sættes op til at hente dem og tilknytte dem til produkterne.
Ingen magisk løsning
Nej, det er ikke magi, for der er stadig en mængde manuelt arbejde involveret.
Selve arbejdet med, at pege de korrekte kolonner på de korrekte felter i WooCommerce tager naturligvis lidt tid.
Dertil skal du påregne at teste de pegninger du laver, så du er sikker på det fungerer som det skal og eventuelt tilrette.
Det magisk opstår dog ved, at du kan lave skabeloner for din importeringer, så næste gang du skal importere nogle produkter i samme format, kan du genanvende dit arbejde fra sidst.
Hvor lang tid tager det så?
Min seneste erfaring var med ca. 1.100 produkter der hver havde 5 størrelse og mindst 3 farver.
Det giver 1.100 * 5 * 3 eller cirka 16.500 forskellige produkter inkl. variationer.
Med kommunikation, test, justeringer og den fulde import endte vi op med at bruge 3 timer og 35 minutter – Det er altså noget mindre end hvis det skulle have været gjort helt manuelt.