WordPress 1-til-1: WordCamps og WordPress Meetups

Læsetid: 6 minutter

Velkommen til WordPress 1-til-1. Dette er afsnittene hvor vi tager fagudtrykkene der findes i WordPress land og gør dem enklere at forstå ét udtryk ad gangen.

Hvis du ikke har hørt nogle af de tidligere afsnit, så skynd dig tilbage i din podcast app og få det hele med.

Vi udgiver denne type afsnit, fordi vi ønsker at give dig som lytter, der måske lige er startet ud med WordPress, en enklere forståelse for hvad WordPress er og kan. Til sidst i hvert afsnit kommer vi med 3 råd eller tips, som kan gøre din hverdag med WordPress enklere.

I dette afsnit skal vi snakke om hvad WordCamps og WordPress Meetups er for en størrelse og hvad du kan bruge dem til.

En af de væsenligste ting som gør WordPress så stærk og har været medvirkende til, at WordPress er vokset til at være verdens mest anvendte system til at lave hjemmesider med, er det kæmpe fællesskab der skabes af brugerne.

Og med brugerne mener jeg ikke kun udviklere og nørder. Det er alle. Redaktører, oversættere, folk der arbejder med marketing, bloggere, iværksættere.

Uanset om du kan skrive en eneste linje kode eller om du bare lige har dyppet tæerne i vandet og vil prøve WordPress af, så er du velkommen i fællesskabet der er omkring WordPress.

Så hvordan kan du blive en del af dette fællesskab? Ud over at der på Facebook findes hundredevis af grupper, så afholdes der året rundt, i hele verden, to typer arrangementer: WordCamps og WordPress Meetups.

WordPress Meetups afholdes typisk en gang om måneden og her mødes folk med vidt forskellig baggrund og hjælper hinanden med WordPress, samt at der oftest også er et emne for månedens meetup.

Antallet af deltagere på et gennemsnitligt WordPress Meetup er mellem 10 og 20 mennesker og det er en virkelig god måde, at komme i kontakt med mennesker fra dit nærområde der bruger WordPress – Eller hvis du er ude og rejse, kan det være en måde at lære nye mennesker at kende.

Men særlig væsenligt for WordPress Meetups er, at hvis du står med et problem du ikke ved hvordan du skal løse, er du som oftest ikke den eneste der har oplevet det før og der er næsten altid nogen, som enten kan hjælpe eller pege dig i den rigtige retning.

WordPress Meetups er som udgangspunkt gratis at deltage i og det er derfor en ret god måde at komme i kontakt med andre på.

Og så er WordCamps. WordCamps afholdes som udgangspunkt én gang årligt per by eller region og de afholdes ligesom WordPress Meetups over hele verden.

WordCamps er centreret omkring foredrag af kompetente mennesker indenfor mange forskellige brancher som f.eks. digitale bureauer, markedsføring, HR, udvikling, grafisk design, samt mange flere. Fælles for dem alle er, at de anvender og tager udgangspunkt i WordPress som platform. Med andre ord er det ikke kun nørder der dukker op. Det er alle typer som er at finde der.

Deltagerantallet på en WordCamp er noget højere end på et WordPress Meetup. De mindre WordCamps har som oftest omkring 100-200 deltagere hvor de største, som f.eks. WordCamp Europe, har over 2.000 deltagere.

På WordCamps er der oftest en dedikeret “Happiness Bar” hvor du kan henvende dig med dine WordPress problemer og få professionelt hjælp – Helt uden det koster dig noget. Ud over “Happiness Baren” så er der på WordCamp også virksomheder der tilbyder services og produkter til WordPress.

Prisen for at deltage på en WordCamp er oftest ret lav og det koster næsten aldrig mere 300 kr. for en billet der dækker en hel weekend med foredrag, frokost hver dag, samt kaffe. Det kan lade sig gøre at afholde det så billigt fordi der er en lang række sponsorer der bidrager til disse events.

For at runde dette afsnit af WordPress 1-til-1 af kommer her 3 råd til hvordan du finder WordPress Meetups og WordCamps nær dig.

Råd nummer 1: Få en profil på meetup.com
På Meetup.com kan du nemt finde WordPress Meetups nær dig ved at søge på WordPress Meetup og så vælge hvilken by eller land du vil finde det i.

Du kan selvfølgelig også lade dig inspirere hvis du er rejselysten og tænker det kunne være interessant at møde folk i andre lande der anvender WordPress.

Råd nummer 2: Søg på WordCamp Central
Hop en tur på på Google eller din favorit søgemaskine og søg på “WordCamp Central”. Så dukker WordCamp central siden op i søgeresultaterne og du kan under “Schedule” finde ud af hvor og hvornår der afholdes WordCamps nær dig.

Råd nummer 3: Bliv en del af det Danske WordPress Fællesskab
Meld dig ind i den officielle Danske WordPress gruppe på Facebook, som du finder ved at søge på “WordPress DK Officiel”.

Her annonceres det ofte når der er grupper som tager afsted til en WordCamp og du har på den måde mulighed for, at tage afsted sammen med andre, eller mødes med dem der hvor WordCampen afholdes.

Vi håber at dette afsnit har givet dig inspiration og lyst til, at blive en del af WordPress fællesskabet i Danmark.

Og hvis dette afsnit af WordPress 1 til 1 har gjort dig nysgerrig på at lære mere om WordCamps og det fællesskab der er omkring WordPress, så skal du lytte med i næste afsnit hvor Kåre og jeg dykker dybere ned i emnet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!