VIDEO: Hvorfor din WordPress Backup fejler

Læsetid: 5 minutter

Hvad enten du kører backups med BackupBuddy, BackWPUp, VaultPress, eller en af de mange andre plugins der findes til opgaven, så vil du gerne sørge for to ting:

  • At dine backups bliver kørt regelmæssigt
  • At dine backups bliver fuldført

Men, hvad gør du når din WordPress backup fejler og du får den der irriterende mail omkring, at nu er en backup fejlet.. igen. Og du ved helt ærligt, ikke hvad du skal gøre ved det.

Generelt om WordPress Backups

Fælles for alle backup plugins til WordPress er, at de benytter sig af samme underliggende metode. De anvender noget som kaldes WP_CRON.

WP_CRON er på dansk, dét som sørger for at udføre forskellige handlinger på din hjemmeside med regelmæssige intervaller.

Hver gang en besøgende kommer til din hjemmeside, bliver WP_CRON spurgt om der er nogle “planlagte” handlinger som bør udføres. Hvis der er det, sættes de i gang, helt uden at den besøgende bemærker det.

Problemet ved dette er naturligvis, at hvis der er et lavt antal besøgende, så bliver der ikke udført regelmæssige handlinger.

Hvorfor det er vigtigt

Det er vigtigt fordi, hvis ikke WP_CRON får af vide ofte nok, at den skal gøre noget, så timer backuppen ud.

Med andre ord “falder den i søvn” og næste gang serveren vågner ved at en besøgende kommer forbi, har serveren glemt alt om hvad den var i gang med og så sker der ingenting.

Dette er som regel ikke et problem for mindre hjemmesider, der ikke fylder mere end 60 – 150 MB.

Men, i takt med at hjemmesiden vokser i størrelse, oftest pga. flere billeder og andre uploads til siden, vil backup processen tage længere tid, at udføre.

Det betyder, at WP_CRON skal startes oftere for, at kunne færdiggøre den backup den var i gang med.

Hvorfor backups fejler

Blandt de mest almindelige årsager til, at backups fejler er

For store backups

Dette er som regel forsaget af, at uploads mappen i WordPress bliver for stor. Det betyder, at det tager for lang tid og for meget hukommelse at gennemføre backuppen.

Dette kan afhjælpes ved enten at vælge en hosting udbyder som understøtter at have højere hukommelses forbrug og længere max_execution_time

Det kan også afhjælpes ved, at reducere mængden der skal laves backup af. Du behøver f.eks. ikke at tage backup af ting som aldrig ændrer sig.

Det kunne være alle dine uploads fra 2010-2014. De kunne godt bare tages én enkelt backup af og så aldrig mere, får du behov for dem kan du jo bare grave dem frem igen.

Timeouts fordi WP_CRON ikke køres ofte nok

Hvis dine WordPress backup fejler, fordi de timer ud, er nogle af de enkleste måder at løse det på

Vælg en hosting udbyder der understøtter rigtig CRON-job

Jeg kan varmt anbefale SiteGround (affiliate link) som vi anvender til mange af vores kunder, samt vores egne løsninger.

Hvis du anvender SiteGround kan du opsætte rigtige CRON-job ved, at følge deres guide her: https://www.siteground.com/tutorials/wordpress/setup-cron-job.htm (den er på engelsk)

“Jamen, jeg har UnoEuro, one.com eller en af de mange andre”

Intet problem, det har vi også nogle kunder som anvender. UnoEuro har tilbudt dette siden maj CRON-job hos UnoEuro – Hvilket er ret fantastisk, for en af billig-hosting udbyderne.

“Min hosting udbyder har ikke CRON-job – Hvad gør jeg så?”

Anvender du one.com eller en anden hosting udbyder som ikke har CRON-job som en del af deres hosting services, så er du ikke helt fortabt.

Jeg kan personligt anbefale, at du anvender UptimeRobot (https://uptimerobot.com) som tillader dig helt gratis at besøge og monitorere oppetiden på din hjemmeside ved, at besøge den hver 5. minut på deres gratis abonnement.

UptimeRobot er ikke helt lige så godt som et rigtigt CRON-job, men det er den næstbedste form for service, da den simulerer en besøgende hvert 5. minut – også om natten.

VIDEO: Sådan reducerer du størrelsen på din hjemmesides backup

Jeg anbefaler BackupBuddy som mit foretrukne valg af WordPress backup plugin og i den forbindelse er her en video, som viser hvordan du kan reducere størrelsen på dine backup, så de har højere succesrate.

Og til sidste kan jeg kun nævne: Husk at gemme dine backup et andet sted end på dine hosting udbyders server.

Har du kommentarer eller spørgsmål

Lad mig høre det i kommentarerne nedenfor – Jeg har i med denne video afprøvet en anden måde, at komprimere videoen på, så jeg vil meget gerne høre om lyd og billede er i en kvalitet der er tilfredsstillende!

Hav en SKØN dag!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Klar på mere inspiration?

Lyt til vores WordPress podcast!